Странице

Укупно приказа странице

недеља, 31. јул 2011.

Jetra na talijanski način

Jetra na talijanski način 




Potrebno je :

1. 30 dag teleće jetre,
2. 5 svježih paprika,
3. 3 rajčice,
4. 1 glavica luka, sol, papar,
5. malo majčine dušice i mažurana,

tjestenina za prilog :

6. špagete, maslinovo ulje.






Oljuštite luk i nasjeckate ga vrlo sitno. Paprike operite i narežite na rezance. Ispržite luk. Kad postane staklast, primešajte paprike. Ogulite rajčice, narežite i dodajte u omekšane paprike. Ispirjajte.

Dobro obrišite začinske biljke, nasjeckajte ih pa solju i paprom umiješajte u papriku. Posebno na ulju ispržite jetru narezanu na što tanje komadiće. Maknite je sa štednjaka i primiješajte u povrće. Dotjerajte okus.

Skuhane špagete zauljite i prelijte smjesom jetre i paprika.

Izvor (turbo kuvar)

Нема коментара:

Постави коментар